EXIDE BIKE конвенционалните акумулатори се создадени за да се задоволат сегашните потреби на пазарот. Тоа се суво полнети акумулатори со течен електролит. Неопходно е формирање пред првата употреба.
Хибридна технологија (Sb – Ca).
За некои модели, електролитот (акумулаторската киселина) не е вклучена во пакетот!
12V модели со капацитет од 3Ah до 30Ah.
Наменети се за постарите мотори и за мотори со стандардна опрема.
Позиција на инсталација: само директно.

EXIDE AGM е технологија на производство со апсорбиран електролит(AGM). 12V модели со капацитет од 2.3Ah до 18Ah. После инцијалното оформување, не е потребно никакво одржување. Електролитот за почетно формирање се наоѓа во внатрешноста на пакувањето. Многу поголема стартна моќност во споредба со конвенционалните акумулатори. За новите модели на мотори и за мотори со повеќе опрема. Можност за инсталирање во било која положба. По иницијалното формирање – потполно херметички затворен, без можност за истекување на киселината. Продолжен животен век во споредба со стандардните акумулатори. Ca – Ca технологија.


EXIDE GEL е технологија на производство со електролит во GEL состојба. 12V модели со капацитет од 19Ah i 30Ah, фабрички формирани и веднаш спремни за употреба. Не содржи течен електролит! Погоден за употреба во зимски услови. Многу поголема стартна моќност во споредба со конвенционалните акумулатори. Голема отпорност на длабоко празнење и долгогодишно складирање. Фабрички акумулатор за најновите модели на BMW мотори. Можност за инсталирање во било која положба. Продолжен животен век во споредба со стандардните акумулатори, Ca – Ca технологија.

ИМАТЕ ПРАШАЊА ?КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

© Copyright 2019 Exide акумулатори - Македонија