HAGEN batterie AG – комбинација на Германски квалитет и врвна технологија од светскиот лидер EXIDE technologies group. Искуство, гаранција, долг животен век.

HAGEN batterie Ag Berlin е една од најстарите Германски фабрики за производство на акумулатори. Компанијата е основана во 1910 година кога започнала со производство на специјални батерии/акумулатори за подморници за Германската и други морнарици во Европа, за да продолжи со производство на специјализирани, напредни и високо квалитетни акумулатори за бродови, индустриски машини, железници и секаков вид на модерни автомобили и комерцијални возила.

Во 1995 година американската компанија “Exide Technologies group” ја презема специјализираната германска фабрика и со тоа HAGEN станува дел од најголемата компанија, Пионир, во Светот за производство на акумулатори EXIDE.

HAGEN batterie AG e најпозната компанија во Германија за производство на аку батерии за телекомуникациски и УПС системи.

За подетални информации може да ја прочитате целата историја на фабриката HAGEN на следниот линк:
https://de.wikipedia.org/wiki/Hagen_Batterie.

Награди:
German Loyd, ISO, DNV marine specialist…

ЛИСТА НА ДОСТАПНИ HAGEN АКУМУЛАТОРИ

Code Ah CCA Amp D S V +/- Детален опис
1 44 360 207 175 190 D Детали
3 47 450 207 175 175 D Детали
4 55 460 242 175 190 D Детали
5 55 460 242 175 190 L Детали
6 62 540 242 175 190 D Детали
7 61 600 242 175 175 D Детали
9 74 680 278 175 190 D Детали
10 80 700 315 175 190 D Детали
11 100 850 353 175 190 D Детали
HAGEN JIS (За возила произведени во Азија)
1 35 240 187 127 222 D Детали
2 35 240 187 127 222 L Детали
3 45 330 237 137 222 D Детали
4 45 330 237 137 222 L Детали
5 95 330 306 173 222 D Детали
6 95 330 306 173 222 L Детали
HAGEN Super Heavy Duty
1 140 800 513 189 223 L Детали
2 180 1000 513 223 223 L Детали
3 225 1100 353 173 240 L Детали

БАТЕРИ ЕВОЛУШН - EXIDE МАКЕДОНИЈА

Hagen акумулаторите се дел од Германската акумулаторска индустрија цели 107 години а од 2017 се присутни во сите продажни места на Exide во Македонија.

  • “БАТЕРИ ЕВОЛУШН” Дооел е ексклузивен увозник и дистрибутер на Германскиот бренд HAGEN Batterie како дел од групацијата EXIDE technologies group.
  • Адреса: Ул.”3та Македонска ударна бригада” бб, Комплекс “Раде Кончар”, Општина Аеродром, 1000 Скопје
  • Email: contact@exide.mk | manager@exide.mk | Тел. 078/31-22-20, 078/31-22-19

ИМАТЕ ПРАШАЊА ?КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

© Copyright 2019 Exide акумулатори - Македонија