EXIDE PREMIUM*** CARBON BOOST нуди високо концентрирана енергија, која се должи на успешната комбинација на голем резервен капацитет и висока стартна струја во еден производ и двојно побрзо самополнење.

Со новиот “Carbon Boost” Exide воведе уште една иновација со која ја унапреди и ja зголеми моќта на својата гама производи.

Над 50% побрзо самополнење и 30% поголема стартна струја резултираат со уште ДВОЈНО продолжен животен век на Премиум класата на Ексајд.Оваа технологија ја патентиравме во оригиналните акумулатори и пионери во Старт-стоп сегментот AGM и EFB.

Новиот Премиум е усовршен за Екстремни услови, моќни дизел и бензински возила, со најмодерна тјунинг опрема и интензивно градско возење. Новиот продукт нуди 30% повеќе стартна сила и е најнапреднатиот конвенционален акумулатор на пазарот.

Просекот на новиот Премиум е 7 години !!!

Што е Carbon boost (Јаглероден адитив) ?
Стандардните акумулатори страдаат од наталожување на сулфатни честички на негативните плочки за време на празењето. Овој не-спроводлив слој го отежнува повторното полнење бидејќи значителен дел од енергијата се троши на чистење на сулфатниот талог. Exide дојде до иновација, односно одредени јаглеродни адитиви кои значително ја подобруваат спроводливоста. Овој ефект го забрзува растворувањето на сулфатните честички и благодарение на тоа, и подобро полнење и константна моќ на акумулаторот како кога е купен !

Главни предности:

 • 30% екстра стартна енергија тестиран на -30степени
 • 2 пати побрзо самополнење за максимум ниво на енергија
 • 3 пати подолг животен век во споредба со стандардните акумулатори
 • Целосно херметички затворен(maintenance free)
 • Создаден за екстремно ниски и екстремно високи температури
 • Отпорен на вибрации и секојдневни интензивни возења
 • 15000 загарантира стартување(обичните имаат 4000)
 • Идеален за високо опремени возила со моќни дизел и бензински мотори и многу електрични потрошувачи(exclusive line)
 • Оригинален резервен дел ОЕМ(фабрички акумулатор) во BMW, VW, Audi, Porsche, Seat, OPEL, Mercedes, Fiat, Alfa Romeo, JEEP, KIA, Mazda, Toyota, Peugeot, Citroen, Renault……
 • 100% ги покрива фабричките модели на акумуалатори во Светот.

Создаден во соработка со светските автомобилски групации Excell** ги покрива оптималните потреби на сите модерни возила во Европа.Над80% од овие акумулатори се користат како оригинален фабрички акумулатор во возила со долонителна опрема. Создаден во CA-CA технологија и Специјалната 3DX плоча му овозможува на EXCELL 15% поголема стартна струја и капацитет во споредба со обичните акумуалатори.

Особини: Exide EXMET технологија PB-Ca (Олово – Калциум), Централна вентилација, заштита од палење и експлозија, индикатор за состојбата на полнење “Магично око”, интегрирана рачка, 30 месеци гаранција.

Предности:

 • 15% зголемена стартна способност во споредба со стандардните акумулатори
 • Затворен акумулатор, во целост без одржување (maintenance free)
 • Во потполност без одржување
 • Брза контрола за нивото на полнење на акумулаторот, преку вградениот индикатор “Магично око”
 • 100% ги покрива фабричките модели на акумуалатори во Светот
 • Идеален за поголемиот дел од модерните возила со дополнителна опрема

Иновативната технологија во внатрешноста како и надворешниот дизајн го прават најшироко употребуван фабрички акумулатор kaj лидерите на автомобилската индустрија како : Fiat, Bmw, Alfa Romeo, Renault, Nissan, Citroen, Peugeot, Mazda, Chrysler, Mercedes ,Kia motors….

EXIDE CLASSIC е создаден за возила со стандардна опрема кои немаат дополнителни потрошувачи.

Главни Предности :

 • Затворен систем во целост без одржување
 • CA-CA технологија
 • 3ДX плоча
 • За возила со стандардна опрема
 • Одличен однос КВАЛИТЕТ/ЦЕНА

EXIDE AGM START STOP е технологија дизајнирана за возила со екстремно голема потреба од енергија, исклучиво по оригинални фабрички барања и стандарди!

“ОДБЕРИ ОРИГИНАЛ”

Уште во далечната 2004 год Exide во соработка со автомобилските групации го создаде првиот START-STOP AGM акумулатор за да и помогне на автомобилската индустрија во намалување на штетните ЦО2 издувни гасови во согласност со ЕУ легислативите.

Од тогаш инвестиравме милиони долари во соработка, истражување,лаборатотии и опрема за да бидеме сигурен и единствен партнер на секој нов Старт-Стоп модел кој ќе се појави на автомобилскиот пазар во Европа.Единствена компанија која е секогаш спремна да врати на барањата на VW, BMW, JEEP итн кога се бара екстремн амоќ и квалитет.

Висока отпорност на вибрации – NIVO V3 (според EN 50342-1 стандардот).

Со новитетот AGM CARBON BOOST пионерите во Старт –Стоп технологијата станаа никогаш помоќни и поиздржливи. Уникатниот јаглероден адитив придонесува кон подоброто полнење и значително намалување на времето потребно за полнење. стандардните акумулатори страдаат од наталожување на сулфатни честички на негативните плочки за време на празењето. Овој не-спроводлив слој го отежнува повторното полнење бидејќи значителен дел од енергијата се троши на чистење на сулфатниот талог. Exide дојде до иновација, односно одредени јаглеродни адитиви кои значително ја подобруваат спроводливоста. Овој ефект го забрзува растворувањето на сулфатните честички и благодарение на тоа, и подобро полнење.

AGM е прв избор за возила со Старт-Стоп, регенеративни сопирачки и други моќни дизел и бензински мотори !!!

Главни предности

 • AGM Start- Stop & Regenerative braking
 • Старт Стоп и Регенеративни сопирачки и моќни дизел и бензински мотори
 • 4 пати побрзо самополнење
 • 4 пати долог животен век – до 12 години
 • Специјлно создаден за екстремни Старт-Стоп модели
 • Идеален за моќни автомобили, SUVS, товарни и возила со Старт-Стоп систем и многу потрошувачи
 • Top сигурност од испарување и комплетно херметички затворен)
 • ВРЛА технологија (valve regulated)
 • Се користи за фабричка инсталација во најновата генерација возила original equipment matching
 • Ги покрива сите фабрички модели на возила
 • Фабрички акумулатор за VW, BMW, AUDI, Porsche, Mercedes, JEEP, FIAT, Alfa Romeo, Peugeot, Citroen, Toyota, Lancia, KIA, Mazda…..
 • 40 месеци гаранција

EXIDE ECM Start & Stop е развиена заедно со главните европски произведувачи на возила со микро хибридни функции, Exide ECM (Enhanced Cycle Mat). Оваа технологија е потполно прилагодена за апликација на возила со почетен микро хибриден систем и вграден Start&Stop систем.

ГЛАВНИ ПРЕДНОСТИ И ПОДОБРУВАЊА:
Технологија и квалитет на оригиналната опрема

Екстремна издржливост: 3 пати поголема циклична издржливост (полнење-празнење) од стандардните акумулатори

Максимална безбедност: Акумулаторот е херметички затворен со специјални вентили, што значи дека е потполно безбеден за користење во внатрешноста на возилото.

Голема флексибилност и нема потреба од одржување – Благодарејќи на добрата рекомбинациска можност и значително малата потрошувачка на вода. Погоден за употреба со долг период на некористење.Идеален за сервиси и продавници!

Употреба на ECM технологијата како оригинален систем при прва инсталација:
1. FIAT: 500 and Puntosa Start & Stop систем.
2. ALFA ROMEO: MiTo со Start & Stop систем.
3. LANCIA: Musa со Start & Stop систем.
4. TOYOTA: Yaris, Auris со Start & Stop систем.
5. VOLKSWAGEN: Polo, Golf, Jetta со Start & Stop систем

Потпишани договори за соработка со поголем број на меѓународни произведувачи на возила за пазарите во EU.

ИМАТЕ ПРАШАЊА ?КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

© Copyright 2019 Exide акумулатори - Македонија